|
|
|
|
LÆR AT BRUGE KRYDDERURTERNE
Krydderurter i maden giver lige prikken over i'et. De gør retten til noget særligt. Det kan synes forvirrende, hvis man ikke har prøvet det før. Der er så mange krydderurter at vælge imellem. Det er en god idé at begynde med en opskrift, der anvender 1 eller 2 krydderurter. Når smagen af den enkelte urt så er blevet bekendt, kommer det rigtigt spændende: at skabe sine egne, helt specielle retter med krydderurter.
Det er næsten lige som at smage på vin. Tag et rent blad af en urt og tyg det. Det skal ikke synkes - bare lad smagen fylde på tungen og i munden.
En god begyndelse er at tilsætte den friskhakkede urt til noget kendt, f.eks. smør, creme fraiche eller kogte kartofler. Så opnås en idé om, hvor meget urtens smag "fylder", og hvor stor en mængde, man selv har lyst til at bruge.
Begynd at lege med krydderurterne. Kom lidt rosmarin eller estragon på kartoflerne, drys oregano på pizzaen eller i pasta-saucen, læg timiankviste ved en steg i ovnen. Det er hurtigt lært, hvad man kan lide, og hvor meget der skal bruges af den enkelte urt.
Klik på de enkelte urter herunder og få tips til anvendelsen.
Lektion 19 - purløg og pibeløg
Klik her for at gå til purløg og pibeløg
Lektion 18 - kvan
Klik her for at gå til kvan
Lektion 17 - lavendel
Klik her for at gå til lavendel
Lektion 16 - fennikel
Klik her for at gå til fennikel
Lektion 15 - laurbærblade
Klik her for at gå til laurbærblade
Lektion 14 - dild
Klik her for at gå til dild
Lektion 13 - sar
Klik her for at gå til sar
Lektion 12 - isop
Klik her for at gå til isop
Lektion 11 - chili
Klik her for at gå til chili
Lektion 10 - citronmelisse
Klik her for at gå til citronmelisse
Lektion 9 - Løvstikke
Klik her for at gå til løvstikke
Lektion 8 - Estragon
Klik her for at gå til estragon
Lektion 7 - Timian
Klik her for at gå til timian
Lektion 6 - Oregano
Klik her for at gå til oregano
Lektion 5 - Basilikum
Klik her for at gå til basilikum
Lektion 4 - Salvie
Klik her for at gå til salvie
Lektion 3 - Mynte
Klik her for at gå til mynte
Lektion 2 - Koriander
Klik her for at gå til koriander
Lektion 1 - Rosmarin
Klik her for at gå til rosmarin
|
|