URTE-BUTIKKEN

Tlf:  (+45) 55 45 15 35
urte-butikken@mail.dk
Åbent fredag, lørdag og søndag kl. 12-16

   
  rund-kurv.jpg

LÆR AT BRUGE KRYDDERURTERNE



Krydderurter i maden giver lige prikken over i'et. De gør retten til noget særligt. Det kan synes forvirrende, hvis man ikke har prøvet det før. Der er så mange krydderurter at vælge imellem. Det er en god idé at begynde med en opskrift, der anvender 1 eller 2 krydderurter. Når smagen af den enkelte urt så er blevet bekendt, kommer det rigtigt spændende: at skabe sine egne, helt specielle retter med krydderurter.

Det er næsten lige som at smage på vin. Tag et rent blad af en urt og tyg det. Det skal ikke synkes - bare lad smagen fylde på tungen og i munden.

En god begyndelse er at tilsætte den friskhakkede urt til noget kendt, f.eks. smør, creme fraiche eller kogte kartofler. Så opnås en idé om, hvor meget urtens smag "fylder", og hvor stor en mængde, man selv har lyst til at bruge.

Begynd at lege med krydderurterne. Kom lidt rosmarin eller estragon på kartoflerne, drys oregano på pizzaen eller i pasta-saucen, læg timiankviste ved en steg i ovnen. Det er hurtigt lært, hvad man kan lide, og hvor meget der skal bruges af den enkelte urt.

Klik på de enkelte urter herunder og få tips til anvendelsen.


Lektion 19 - purløg og pibeløg
Klik her for at gå til purløg og pibeløg


Lektion 18 - kvan
Klik her for at gå til kvan


Lektion 17 - lavendel
Klik her for at gå til lavendel


Lektion 16 - fennikel
Klik her for at gå til fennikel


Lektion 15 - laurbærblade
Klik her for at gå til laurbærblade


Lektion 14 - dild
Klik her for at gå til dild


Lektion 13 - sar
Klik her for at gå til sar


Lektion 12 - isop
Klik her for at gå til isop


Lektion 11 - chili
Klik her for at gå til chili


Lektion 10 - citronmelisse
Klik her for at gå til citronmelisse


Lektion 9 - Løvstikke
Klik her for at gå til løvstikke


Lektion 8 - Estragon
Klik her for at gå til estragon


Lektion 7 - Timian
Klik her for at gå til timian


Lektion 6 - Oregano
Klik her for at gå til oregano


Lektion 5 - Basilikum
Klik her for at gå til basilikum


Lektion 4 - Salvie
Klik her for at gå til salvie


Lektion 3 - Mynte
Klik her for at gå til mynte


Lektion 2 - Koriander
Klik her for at gå til koriander


Lektion 1 - Rosmarin
Klik her for at gå til rosmarin